Photoshop-fórum.net
Květen 25, 2013, 11:41:20 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Domů Forum Nápověda Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: .::Mnohodotaz - Please help - důležité::.  (Přečteno 1241 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Striker [CZ]
Uživatel

Pohlaví: Mužské

Striker [CZ]

« kdy: Září 14, 2007, 11:42:12 »

Ahoj, tak jsem se rozhodl: Stanu se postujícím uživatelem na tomto fóru ...

Ale potřebuji se zeptat na pár dotazů:

• 1. Nechápu smudging, a to totálně
    a) Nechápu nastavení, co co dělá, jak to dělá, proč to dělá
    b) Nechápu jaký brushe mám používat
    c) Soft brush je normální brush (kulatý) a na okrajích rozmázlý?
    Nechápu práci s c4d rendery
    a) c4d renderů mám sice dost ale jak poznám který se hodí pro danou událost či čin?
    b) Jak najdu c4d render když potřebuji napříkald odlesk který nemůžu najít snad nikde
    c) Jak ho mám na krajích očernit, jako je to u moderních sigů?
    Tutoriály
    a) Kde mám sehnat pořádné tutoriály, kde jsou zdorje (*.psd), použité brushe a rendery (angličtina nevadí)
    b) Kde najdu video tutoriály? Pořádné!
    c) Nenašel by se nikdo kdo by mě pomocí ICQ, VLC, SKYPE či čehokoliv jiného pomohl naučit pořádně grafiku?

Odpovídejte prosím přesně, né typ: Vyhledej si na googlu Tutoriály+video
Zřejmě seznam otázek ještě bude doplňen tak se sem prosím občas podívejte, může posloužit i jako rozšíšený FAQ
Nejsem zas taková lama jak vyplývá z článku jen neumím rastrovou grafiku, nemám na to vlohy, s rendrem si docela rozumím
Díky všem !
« Poslední změna: Únor 10, 2008, 02:29:37 od *Jane » Zaznamenáno

N3jde 0 to C0 m@š, jd3 0 to koh0 zn4š !
Jsem Striker [CZ], jmenujte mě tak prosím

HeLp mE pLeAsE !i!
Kód:
http://www.photoshop-forum.net/index.php?topic=8797.0
*Harold
PSF Administrator

« Odpověď #1 kdy: Září 23, 2007, 10:51:56 »

Hm.. hmm.. tak nevím, co Ti odpovědět. Na většinu otázek na které se ptáš, Ti odpovědět nedokážu, protože se týkají spíše Tvého záměru (dílka, které asi chceš udělat), než toho, že potřebuješ technickou radu.

Možná bude lepší, když budeš pracovat a v momentě, kdy si nebudeš vědět rady s něčím KONKRÉTNÍM, rádi Ti poradíme.

J.

Zaznamenáno

".Jsem střeček na vašich zadcích." ... Smích ..
rezz
PSF Administrator

« Odpověď #2 kdy: Září 25, 2007, 09:39:34 »

Nuz neuraz sa ale tato prosba vo mne vyvolava smiech... ked som zacal tak som nevedel nic o tychto veciach co pises a naucil som sa... bohuzial musim povedat,ze google je tvoj kamarat. Musis zacat navstevovat viac for a graf. stranok, materialov su tony a nikto ti taketo vedomosti len tak neda na podnose.
Zaznamenáno

-------------------------------------------------------
Gall3ry of My Sigz HERE
Gall3ry of My Sigz BUCKET
My GiFTs ... Yop!
--------------------------------------------------------
SOTW statistics:
- 1st place: 7
- 2nd place: 1
--------------------------------------------------------

...Nuclear Warning...
*mr.Mike
V.I.P
*

PostHunter ? ... ne jen Hyperaktivec

« Odpověď #3 kdy: Září 25, 2007, 09:58:28 »

mozna ted budu za lamu ale on to presne vystihl Úsměv v tutu je sice napr. pouzijte fotograficky filtr , je tam kde ho najdu popr. klaves. zkratka ale nikde neni proc se ma pouzit a co vlastne dela myslim ze zbytecne odsuzujete Úsměv) chapu ze na nektere otazky nelze odpovedet ale to co se tyka tech funkci tak docela chapu ...
Zaznamenáno

BATTLES : 0-WINS 2-LOSSE || Post Aktof statistic: 3 - LOSSE 0-WIN

*Harold
PSF Administrator

« Odpověď #4 kdy: Září 25, 2007, 12:48:33 »

mozna ted budu za lamu ale on to presne vystihl Úsměv v tutu je sice napr. pouzijte fotograficky filtr , je tam kde ho najdu popr. klaves. zkratka ale nikde neni proc se ma pouzit a co vlastne dela myslim ze zbytecne odsuzujete Úsměv) chapu ze na nektere otazky nelze odpovedet ale to co se tyka tech funkci tak docela chapu ...

Proč se má použít uvidíš, až když ho aplikuješ. Teprv tehdy poznáš změnu z původního stavu na stav potom. To jestli je jeho použití vhodné nebo nevhodné, musíš poznat sám, v závislosti na tom, čeho chceš dosáhnout. A to ČEHO chceš dosáhnout, víš jenom ty sám. Bohužel si asi musíš všechny ty filtry vyzkoušet, abys věděl, co dělají a abys je když tak mohl při svém záměru použít. MUSÍŠ TO VYZKOUŠET! ... Nevím, jak jinak to říct, je to záležitost praktická, TEBOU UDĚLANÁ ZKUŠENOST, kterou Ti nikdo není schopen jinak poskytnout.
.. no, snad je tomu rozumět... uvidíme.
J.
Zaznamenáno

*mr.Mike
V.I.P
*

« Odpověď #5 kdy: Září 25, 2007, 12:59:16 »

Proč se má použít uvidíš, až když ho aplikuješ. Teprv tehdy poznáš změnu z původního stavu na stav potom. To jestli je jeho použití vhodné nebo nevhodné, musíš poznat sám, v závislosti na tom, čeho chceš dosáhnout. A to ČEHO chceš dosáhnout, víš jenom ty sám. Bohužel si asi musíš všechny ty filtry vyzkoušet, abys věděl, co dělají a abys je když tak mohl při svém záměru použít. MUSÍŠ TO VYZKOUŠET! ... Nevím, jak jinak to říct, je to záležitost praktická, TEBOU UDĚLANÁ ZKUŠENOST, kterou Ti nikdo není schopen jinak poskytnout.
.. no, snad je tomu rozumět... uvidíme.
J.

dekuji jane takto to uplne staci Úsměv
Zaznamenáno

*Harold
PSF Administrator

« Odpověď #6 kdy: Září 25, 2007, 01:46:20 »

To jsem ráda. :-)
J.
Zaznamenáno

Striker [CZ]
Uživatel

Striker [CZ]

« Odpověď #7 kdy: Září 28, 2007, 10:47:33 »

Děkuji všem moc za rady, ale:
Myslím že moje rady jsou dostatečně konkrétní:
Když to vezmu popořadě:

1. Smudging
a) Nechápu nastavení, co co dělá, jak to dělá, proč to dělá
no dobře dejme tomu že to zas tak konkrétní není, ale odpověď by se dala nejít dlouhým článkem
b) Nechápu jaký brushe mám používat
Tady jsem si představoval, jestli by jste mi neřekly jaké brushe používáte nejčastěni, například nějaký brush pack pro smudging
c) Soft brush je normální brush (kulatý) a na okrajích rozmázlý?
Tady by stačilo napsat ANO/NE

2. C4D rendery
a) c4d renderů mám sice dost ale jak poznám který se hodí pro danou událost či čin?
Opět, dobrá tomu že to zas tak konkrétní není, ale odpověď by se dala nejít dlouhým článkem
b) Jak najdu c4d render když potřebuji napříkald odlesk který nemůžu najít snad nikde
Tady jsem zadal konkrétní záležitost mám ten dojem

3. Tutorialy
a) Kde mám sehnat pořádné tutoriály, kde jsou zdorje (*.psd), použité brushe a rendery (angličtina nevadí)
Myslím ža by stačila říct jedna stránka/pokud neexistuje což bybyla škoda tak napsat že neexistuje
b) Kde najdu video tutoriály? Pořádné!
Naprosto stejné jako předchozí odpověď

Kromě toho v Photoshopu dělám střídavě už dva roky a jak jsem napsal nemám na to vlohy, ale přeci jen ukážu pár mých prací, prosím komentujte:
Kód:
http://www.photoshop-forum.net/index.php?topic=8829.0
Zaznamenáno

HeLp mE pLeAsE !i!
Kód:
*Harold
PSF Administrator

« Odpověď #8 kdy: Září 28, 2007, 01:12:23 »

víš, odpověd by se sice napsat samozřejmě dala, ale trvalo by mi asi tak celý den, než bych si udělala rešerši a udělala vhodné příklady. Tobě by trvalo asi tak den, než by sis vzal help a našel si tam, co potřebuješ. Takže... měla jsem na vybranou, bud strávit čas nad tvými dotazy nebo dělat něco smysluplnějšího, třeba si něco přečíst. Jsem (obcas) racionální člověk, uvažující převážně technicky, proto jsem volila podle sebe a Tvé dotazy nechala být, příliš mnoho práce... navíc se mi to ZA TEBE opravdu dělat nechtělo. :-)
Proto jsem psala, přijd s KONKRÉTNÍ SITUACÍ a poradím Ti.

Myslím, že na ps není potřeba žádné zvláštní vlohy, prostě se to musíš naučit ovládat jako každý program.

J.
Zaznamenáno

*mr.Mike
V.I.P
*

« Odpověď #9 kdy: Září 28, 2007, 07:54:42 »

promin ze se smeju ale jak bylo receno vyse praktictejsi a smyslu plnejsi je kdyz si to vyzkousis sam...

ps:taky jsem tomu neveril ...
Zaznamenáno

Striker [CZ]
Uživatel

Striker [CZ]

« Odpověď #10 kdy: Září 28, 2007, 08:33:46 »

Jane:
Promiň možná že neumím hledat ale help jsem prošel již předtím než jsem založi tento přízpěvek, a nic jsem o mých otázkách nenašel.

mr.Mike:
A opět promiň že ti oponuji, ale já tě nevidím smát (nevidím smajlíka :-P )
Věřím tomu že praxe je lepší než teorie, avšak já všechny funkce mám již odzkoušeny a abych zkoušel kombinace, těch je nekonečno a i tak než bych nalezl jednu pořádnou trvalo by to pěkně dlouho a i tak bych uměl jen jeden styl, což je problém grafiků jenž sou nazývány profesionály v oboru - umí jen jeden styl. Tedy pokud nesedí u počítače od rána do večera. NEBO nedělají (začátečně nedělaly) podle profesionálních tutoriálů a rad, což bych rád já. Ale nastává problém, kvalitních tutoriálů je málo a tak jsem se obrátil na radu sem, kde je nalézt. A když už nějaké pořádné naleznu tak není dotažen do konce - není uveden seznam použitých nástrojů, opět jsem se proto obrátil sem abych se zeptal na smudging a c4d rendering, nebo totální pomoc díky ICQ.
Zaznamenáno

HeLp mE pLeAsE !i!
Kód:
*Harold
PSF Administrator

« Odpověď #11 kdy: Únor 10, 2008, 02:23:37 »

« Poslední změna: Únor 10, 2008, 06:39:44 od *Jane » Zaznamenáno

Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

SimplePortal Classic 2.0.5
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.037 sekund, 21 dotazů.