Photoshop-fórum.net
Prosinec 22, 2014, 01:33:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
 
  Domů Forum Nápověda Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: 79 web  (Přečteno 3521 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
79
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 5



WWW
« kdy: Leden 06, 2009, 11:44:29 »

Zdravim,
 rad bych znal vase nazory.

http://79.xf.cz/zaklad.htm
Zaznamenáno

"Es lebe geheimes unser Deutschland!"
Shinoda
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 336


All for One


« Odpověď #1 kdy: Leden 07, 2009, 11:04:34 »

Můj osobní názor je ten, že celý web je jakoby jeden obrázek. Obrázky jsou tam použity téměř na vše. Když si v prohlížeči zakážu zobrazení obrázků, zbydou mi tam asi 3 slova. V designu nejsou použity žádné barvy, stránky působí "mrtvě".

Navíc mi nepřijde vhodné dávat na konec stránky (v podstatě do footeru) menu.. Taky není nejlepší řešení použít tak omezený prostor pro obsahovou část.. Např. pro zobrazení fotky musí člověk několikrát kliknout, což mi přijde otravné, klikat na jeden náhled, aby se mi zobrazil další náhled na kterém je nápis abych na něj klikl pro zobrazení fotky.

Díval jsem se na kód a myslim, že v dnešní době není šikovné řešení stavět layout celého webu v tabulkách (navíc ti tam chybí i doctype).

Neuraž se za hodnocení, ale je to můj názor..

:-)
Zaznamenáno


signature - podpis
Vikisek
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 1035


Být sám sebou ... je něco těžšího?


WWW
« Odpověď #2 kdy: Leden 08, 2009, 06:31:09 »

Jak už řekl shinoda, web složený hlavně z obrázků není úplně ideální řešení ...

 - když už obrázky, nezapomeň na tag alt="", když se člověku obrázek nezobrazí, vůbec neví na co kliká.
 - Navigaci určitě přesuň nahoru a
 - taky by nebylo špatné rozdělit hlavičku na dvě části, jednu s tím nápisem a logem a druhou, větší na které je jen to pozadí. Tu část na které je by byl ten nápis udělat klikací s tím, že po kliknutí by se přešlo na hlavní stránku
 - určitě zvětši prostor pro obsah, když ne do výšky tak alespoň do šířky, skrolovat iframe do boku kvůli pár znakům je taky špatné ...
 - když už jsme u toho iframu, nemůžu si odpustit si rýpnout do kódu. Používání tabulek už je vážně zastaralé, navíc když pomocí CSS dosáhneš lepších výsledků a přitom je vše logické a funkční pro celé stránky, nemusíš pořád definovat nové tabulky, jen napíše <div id=""></div> a hotovo ... v celém kódu je mnoho chyb, které mohou být jednoduše odstraněny .. použij validátor http://validator.w3.org, ten ti pomůže s identifikací a odstraněním chyb...
 - U obrázkové galerie by opravdu bylo lepší mít jen jedny náhledy ... doporučil bych použít třeba free javascriptovou věc Lightview, kterou si můžeš stáhnout na této adrese: http://www.nickstakenburg.com/projects/lightview/. Je to praktické, je to efektní a opravdu jednoduché, nemusíš nic upravovat, jen napíše popis a k odkazu na obrázek přidáš [rel="lightbox"]
 - a poslední věc, piš prosím česky ... patvary jako Wítejte, nebo chyby v i/y jsou vážně hrozné Úsměv

Asi ti připadá, že jenom kritizuju, ale snad ti moje kritika bude k něčemu dobrá Úsměv
Zaznamenáno



Nejsou dokonalí lidé ... jen dokonalé myšlenky
Shinoda
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 336


All for One


« Odpověď #3 kdy: Leden 08, 2009, 09:39:55 »

Ještě že tě tu Vikisku máme, na ten text jsem uplně zapomněl.. Přimlouvám se k Vikiskovi viz výše, že psát "nečesky" na stránkách, které tě mají reprezentovat není vůbec dobrý nápad a už vůbec ne, jestli ty stránky mají lákaz zákazníky... Musíš se zaměřit na určitou skupinu zákazníků (což jsou v drtivé většině dospělí lidé a často firemní zákazníci, které by to odradilo). Záměna i/y podle mě jde přehlédnout, co si budeme povídat, mnoho lidí neovládá češtinu na 100% já už vůbec ne.. :-D (dokonce si pamatuji, že i učitelé češtiny na střední si někdy nevěděli rady)...

Prosim neber si kritiku nějak urážlivě.. Lidi se jen snaží poradit co by bylo lepší změnit..

:-)
Zaznamenáno


signature - podpis
79
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 5



WWW
« Odpověď #4 kdy: Leden 08, 2009, 10:50:15 »

Predem vam obema uprime moc dekuji za vase nazory.

Nektere se mi zdaji objektivni a naprosto adekvatni, u jinych jen stezi chapu proc ste je uvedli.

Kdyz to vezmu od zacatku,tak mi neprijde jako chyba, kdyz delam web tohodle typu, ze vypada jako jeden velkej obrazek, ostatne co sou ciste flashovy weby(no mozna neco jinyho,ae o to nejde), kazdopadne pochopil bych to, kdybych mel delat web treba pro firmu, kam chodej lidi za informacema ae to neni tenhle pripad.Snazil sem udelat neco, co by me prezentovalo a ne propagovalo, tak proto sem pouzil jen cernou a jeji odstiny.Jinak celej ten layout je do znacny miry inspirovanej starym webem jedny designersky firmy sumeco.net kerej byl docela vysoce hodnocenej na designcharts.com, priznavam ze byl celej ve flashy a mnohem praktictejsi.Proto mi prijde nemyslitelne presouvat to menu nahoru a zaroven mi to neumoznuje zvetsovat to pole s textem, pokud chci, jakoze chci, aby se to veslo do rozliseni 1024x768.

Ted k tomu kodu, diky za rady, ae tabulky sou to maximalni na co my schopnosti maj.Tag alt tam kazdopne dodelam.A nad tim Lightview sem uz taky uvazoval, ae zamit sem to s tim, ze bych to rad mel delany ciste mnou.Diky tvemu nazoru sem to zase prehodnotil a urcite to tam dam.

No a jeste sem jen sluvkem zminim o tom textu.Pokud se dobre vzpominam tak sem to loni psal, kdyz sem byl jemne indisponovan, ae nemyslim si, ze bylo nutne se zminovat o patvarech a chybach v i/y v mnoznem cisle, jelikoz tam je 1 patvar(neuvedomil sem si ze by to mohlo nekoho iritovat) a byla 1 chyba(aspon doufam).

Zaverem vam znovu podekuji,tentokrat za cas, ktery ste tim museli stravit.Tak tedy dik !

Zaznamenáno

"Es lebe geheimes unser Deutschland!"
Shinoda
Uživatel


Karma: 0
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 336


All for One


« Odpověď #5 kdy: Leden 09, 2009, 01:46:07 »

Samozřejmě v dnešní době je mnoho webů složených z velké části jen z obrázků.. Dokonce na některých je i samotný text jako obrázek. Ke stránkám ve flashi, pokud je to kvalitní firma a kvalitní studio, vždycky má uživatel možnost použít i neflashové stránky. Moje připomínka spíš směřovala k tomu, že pokud tam máš obrázky, tak bych alespoň odlišoval jejich pole jinou barvou.. Když si vypnu všechny obrázky na tvých stránkách (vč. bg obrázků), tak mi zbyde jen černé okno. Já dávám pod každý obrázek barvu pozadí, která je stejná jako barva na obrázku. Ano krásu webu to rozhodně nezachová, ale funkčnost určitě ano. Taky jde použít i text pod obrázky menu aby se text zobrazil kdyby se obrázky nenačetly, to je další věc, která zachová funkčnost webu..

K tomu hodnocení webů - jsou uživatelé, kteří hodnotí převážně grafický vzhled webu, jiní hodnotí i funkčnost, málo kteří hodnotí i obsah.. Ale většina těchto uživatelů jsou zkušení uživatelé internetu (často programátoři). Nemyslim si, že člověk který na internet chodí přečíst si pár novinek, mailů a max. najít nějakou firmu navštěvuje podobné stránky, kde může hodnotit ostatní weby.

Samotný vzhled internetových stránek je jako móda, pořád je moderní něco jíného, dělá se to jinak.. Inspiruj se aktuálním webem..
Zaznamenáno


signature - podpis
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

SimplePortal Classic 2.0.5
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.04 sekund, 20 dotazů.